Editorial Washington Post: Democratia, in pericol sa decada in Romania. Romanii cinstiti au nevoie de ajutor din partea guvernelor occidentale

Revolutia democratica ce a cuprins Europa Centrala dupa prabusirea Uniunii Sovietice este in pericol sa fie inversata. In ultimii ani, in Ungaria a inceput contruirea unei autocratii de facto, sub cochilia unor mai mult | more »

The New York Times: România se pregăteşte pentru decizia lui Iohannis privind legile justiţiei

Protestatarii şi politicienii din România – ţară care s-a luptat mult timp cu corupţia – se pregătesc pentru o perioadă tensionată în luna ianuarie. În urmă cu aproape un an,  sute de mii de oameni mai mult | more »

Donald Trump a nominalizat un avocat de origine romana la conducerea Oficiului SUA pentru Brevete

Presedintele american Donald Trump si-a anuntat intentia de a-l nominalize pe Andrei Iancu, un avocat de origine romana care l-a reprezentat la un moment dat, pentru functia de subsecretar al Comertului pentru mai mult | more »

Mesaj fabulos al lui Donald Trump adresat lui Iohannis in conferinta de presa. Ce le transmite romanilor – Video

Mesaj foarte calduros adresat de Donald Trumop presedintelui Iohannis si romanilor in conferinta comuna de presa. Presedintele SUA, Donald Trump, a avut un mesaj puternic de sustinere a luptei anticoruptie din Romania mai mult | more »

Cele mai bune FILME ROMÂNEŞTI în America. FESTIVAL la Washington DC si Los Angeles organizat de Ambasada României în SUA

Cele mai bune filme româneşti vor fi prezentate în cadrul unui festival organizat de Ambasada României în SUA. O serie de 15 de producţii cinematografice din ţara noastră vor fi vizionate la mai mult | more »

Peste 150 de companii americane vor veni în România în octombrie, în cadrul unei misiuni economice de amploare

Ambasada României în SUA și Departamentul Comerțului din Statele Unite ale Americii au lansat pregătirile pentru organizarea evenimentului Trade Winds, programat să se desfășoare la București, în luna octombrie a acestui an, mai mult | more »

Statele Unite și-au trimis un emisar la București: „Protestele sunt o sursă de inspiraţie, de admiraţie, la Washington, o expresie a democraţiei în acţiune”

Protestele din România sunt o expresie a „democrației în acțiune” și sunt sursă de „inspirație” pentru întreaga lume. Acesta este mesajul oficial de Statelor Unite, transmis miercuri seară, la București, de Hoyt mai mult | more »

Românii continuă să iasă în stradă! Ce scrie USA Today

BUCHAREST, Romania — The largest anti-government crowds since the violent 1989 revolution that toppled dictator Nicolae Ceausescu succeeded Sunday in pressuring Romania’s new government to repeal a hastily adopted decree that would have mai mult | more »

De aici, din Chicago, vă mulțumim pentru… Rezistență

”Fața de ceea ce s-a întâmplat în România în ultimile două săptămâni, noi, cei «de-afară», nu avem decât un singur cuvânt: Respect! De aici, din Chicago, vă mulțumim pentru… Rezistență! Ce ați mai mult | more »

Reportaj de Grigore Cartianu. Români care au cucerit lumea: Valentin a ajuns în America din întâmplare. Și nu-i pare rău! | VOCEA DIASPOREI

Suceveanul Valentin Avasiloaie are 38 de ani, împărțiți echitabil: 19 în România, 19 peste Ocean. S-a stabilit la Detroit și trage pe două fronturi: angajat ca inginer proiectant în industria auto și mai mult | more »

John Ion Banu, liderul diasporei din Florida: „Aş introduce pedeapsa cu moartea pentru corupţii din România“ Citeste mai mult: adev.ro/ofi2kz

Emigrat în Statele Unite ale Americii la mijlocul anilor `80, John Banu este fondatorul Ligii Româno-Americane din Florida, organizaţie ce reuneşte 5.000 români dintre cei aproape 200.000 care trăiesc acolo. Inginer mecanic, mai mult | more »

Bloomberg: Numeroşi români de etnie romă cer azil în SUA, argumentând că sunt persecutaţi în Europa

Numeroşi români de etnie romă solicită azil în statul american California, argumentând că sunt persecutaţi în România şi în alte ţări ale Uniunii Europene, anunţă oficiali SUA şi organizaţii pentru drepturile minorităţilor, mai mult | more »

Ambasada Statelor Unite în Romania : Mesajul Excelentei Sale Ambasadorul Hans Klemm cu ocazia Zilei Limbii Române

De Ziua Limbii Române, celebrăm împreună esenţa spiritului şi a identităţii româneşti, liantul care ne conectează, dincolo de graniţe, pe toţi cei care simţim şi vorbim româneşte. U.S. Embassy Bucharest : „Acum mai mult | more »

Discursul ambasadorului SUA, Hans Klemm, la festivalul de Film Istoric Râșnov : „Revoluţie sau evoluţie? Drepturile civile în America şi cinema-ul ei: de la „Naşterea unei naţiuni” la Selma“

30 iulie 2016 Bună dimineaţa tuturor. Sorin, îţi mulţumesc pentru frumoasa prezentare şi mulţumesc echipei de la Râşnov pentru invitaţia să vă vorbesc astăzi. Stimaţi demnitari, distinşi oaspeţi, invitaţi, studenţi, doamnelor şi mai mult | more »

U.S. Embassy Bucharest : Noile “telefoane publice” la #NewYork

Noile “telefoane publice” la #NewYork: dispozitive discrete care oferă acces gratuit la internet şi posibilitatea de a-ţi încărca telefonul mobil. Sunt tot mai multe, la tot mai multe colţuri de stradă, iar mai mult | more »

Valvila Popovici, scriitor român în Statele Unite : Din Carolina de Nord în Kentucky

„Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc nu pot citi decât o pagină din ea.” – Sfântul Augustin Am făcut o călătorie frumoasă și interesantă cu automobilul, din statul Carolina mai mult | more »

SUA se distanteaza de RUSIA cu ani-lumina. Trece pe arme cu LASER, capabile sa doboare chiar si avioane

Armata SUA si-a anuntat in cursul acestei saptamani intentia de a-si echipa militarii cu arme laser incepand din 2023, potrivit Direct Matin.fr, citat de Agerpres. Mary J.Miller , secretar adjunct insarcinat cu mai mult | more »

The Washington Post : Romanians express anger over death of police officer

People clench their fists during a protest demanding the resignation of Interior Minister Gabriel Oprea in Bucharest, Romania, Sunday, Oct. 25, 2015. Romania’s president has called on the prime minister and interior mai mult | more »

Un român, ajuns mare șerif în America Câți polițiști români ar rezista să-și facă meseria în SUA?

La 14 ani, imediat după Revoluție, Marius Stoika pleca din țară, alături de familia sa, în SUA. După 25 de ani a ajuns din nou la Cluj, îmbrăcat în uniforma de ajutor mai mult | more »

Klaus Iohannis în America. Împreuna cu românii care trăiesc în Statele Unite

Indiferent de distanţe, apartenenţa la o naţiune nu se pierde niciodată. Românii din SUA sunt purtătorii de cuvânt ai culturii şi tradiţiilor româneşti. M-am întâlnit cu o parte dintre românii care trăiesc mai mult | more »

 

Ziarul Miorita

ziarulmiorita.net

Ziarul MIORIŢA USA este o publicaţie independentă de informaţie socio-politică şi culturală; evenimente din comunităţile româneşti, de promovare a culturii româneşti, a culturii americane; de promovare a prieteniei dintre cele două popoare, american şi român. Este vocea comunităţilor româneşti dinUSA.

Ziarul Mioriţa USA nu este finanţat de niciun program financiar din ţara sau din America de Nord. Este susţinut financiar din donaţii, abonamentele cititorilor, precum şi din reclamele firmelor româno-americane, care doresc să-şi promoveze afacerile.

Întregul colectiv redacţional lucrează voluntar. Deşi nu este plătit, colectivul ziarului depune un efort susţinut pentru comunitatea românească dinAmericaşi pentru păstrarea limbii materne în comunităţile româneşti din diapora. Ziarul Mioriţa USA este rezultatul muncii unei echipe, care îşi dedică timpul liber unui hobby – scrisul. 

CINSTE LOR!!!

Scurt istoric – Ediţia tiparită apare lunar ȋncepând din anul 2007. Unul dintre membrii fondatori ai ziarului a fost Academicianul Mircea Dimitrie Raţiu (11 octombrie 1923 – 2 septembrie 2011),Avocat Alin Alistar, membru fondator al ziarului care ulterior s-a retras, Directorul Onorific al ziarului Mioriţa USA. Prof. Dr. Mircea Raţiu a emigrat ȋn SUA ȋn 1978, este cunoscut ca “turdeanul cu şase patente de invenţii”; fratele politicianului Ion Raţiu şi fiul primului prefect român al Turzii. Alaturi de finanţatorul şi directorul executiv al ziarului – Ing. Viorel Nicula, prof. Mircea Raţiu a pus bazele publicaţiei noastre.

Editorul nostru este Asociaţia Culturală Mioriţa USA din Sacramento, California, o societate non-profit IRS 501 ( c) 3, care organizează spectacole şi evenimente culturale pe Coasta de Vest a Americii. Asociaţia Culturală şi ziarul Mioriţa USA sunt proprietatea Ing. Viorel Nicula.

În ultimii 11 ani, Asociaţia Culturală Mioriţa a organizat peste 50 de evenimente culturale, Ziua Naţională a României, Balul Marţişorului, Ziua Monarhiei, Balul Strugurilor ş.a.m.d.

Ziarul Mioriţa are un tiraj de 5000 de exemplare/lună; o ediţie online şi o pagină Facebook http://www.facebook.com/pages/Ziarul-Miorita-USA/278472872158

 Ziarul se distribuie ȋn format tipărit ȋn toate comunităţile româneşti importante de pe teritoriul Statelor Unite, ȋn special ȋn statele de pe Coasta de Vest (California, Oregon, Washington), dar şi ȋn alte state ale federaţiei – Colorado, Arizona, Ohio, Illinois, North Carolina, Georgia, New York, Michigan, Massachussetts, District of Columbia, Virginia, Maryland, Pennsylvania ş.a.m.d.

Ediţia electronică (copie a ediţiei tipărite lunare) ajunge la circa 1.000 de persoane şi personalităţi prin e-mail.

Pagina online se bucură de cca. 100.000 vizualizări anual.

Mulţumim tuturor jurnaliştilor si partenerilor media, care ne-au fost alături în aceşti ani, tuturor celor care şi-au dedicat timpul şi energia pentru asociaţia şi ziarul independent Mioriţa USA, alături de fondatorul ei, ing. Viorel Nicula.

 

Vă respectăm şi vă preţuim pe dumneavoastră, cititorii, pentru interesul cu care ne-aţi înconjurat în anii scurşi de la debut. Redacţia noastră doreşte să fiţi informaţi prompt şi corect, despre evenimentele care apar zilnic în lume şi în comunităţile româneşti din diaspora, evenimente care nu ţin cont de timpul nostru liber sau de frecvenţa de apariţie a ediţiei tipărite.

 

Obiective – Ediţia online vine ca răspuns la cerinţele dumneavoastră, românii de pretutindeni, care ne citiţi în fiecare lună şi care ne-aţi ajutat să devenim ceea ce suntem – o publicaţie apreciată de mii de suflete tricolore. Ediţia online îşi propune să completeze  ediţia tiparită, sa faciliteze accesul la informaţii pentru cititorii noştri, ȋn perioadele dintre două apariţii lunare ȋn format clasic, tipărit. Ediţia online prezintă ştiri şi evenimente internaţionale; anunţuri şi informaţii din România; ştiri şi evenimente din SUA, cu impact asupra comunităţilor şi a vieţii românilor din America.

 Misiunea jurnaliştilor este să caute continuu adevărul şi să furnizeze informaţii corecte şi complete despre evenimentele şi problemele societăţii. Mass media româno-americană face eforturi pentru a servi publicul cu minuţiozitate şi onestitate. Aceste deziderate, lansate de Societatea Jurnaliştilor Profesionişti din Statele Unite, au fost îmbrăţişate de ziarişti din întreaga lume şi reprezintă esenţa Codului Etic al profesiei de jurnalist. Ele ne călăuzesc şi pe noi, redactorii de la Mioriţa USA.  Este felul în care am ales să respectăm profesia de jurnalist şi pe dumneavoastră, cititorii noştri fideli.

 http://www.spj.org/ethicscode.asp

Viziunea colectivului de la Mioriţa USA este adaptată mileniului trei în care am paşit. Sperăm ca Mioriţa USA online va fi un mijloc de informare util, modern şi benefic şi ne ne va ajuta să ne facem mai bine datoria faţă de dumneavoastră. Informaţia înseamnă putere, iar ediţia online, nascută în anul 2010, va avea un flux continuu de ştiri corelat cu evenimentele lumii. Dorim să vă oferim o publicaţie uşor de accesat, actualizată şi adaptată cerinţelor dumneavoastră.

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns