Editorial Washington Post: Democratia, in pericol sa decada in Romania. Romanii cinstiti au nevoie de ajutor din partea guvernelor occidentale

Revolutia democratica ce a cuprins Europa Centrala dupa prabusirea Uniunii Sovietice este in pericol sa fie inversata. In ultimii ani, in Ungaria a inceput contruirea unei autocratii de facto, sub cochilia unor mai mult | more »

The New York Times: România se pregăteşte pentru decizia lui Iohannis privind legile justiţiei

Protestatarii şi politicienii din România – ţară care s-a luptat mult timp cu corupţia – se pregătesc pentru o perioadă tensionată în luna ianuarie. În urmă cu aproape un an,  sute de mii de oameni mai mult | more »

Donald Trump a nominalizat un avocat de origine romana la conducerea Oficiului SUA pentru Brevete

Presedintele american Donald Trump si-a anuntat intentia de a-l nominalize pe Andrei Iancu, un avocat de origine romana care l-a reprezentat la un moment dat, pentru functia de subsecretar al Comertului pentru mai mult | more »

Mesaj fabulos al lui Donald Trump adresat lui Iohannis in conferinta de presa. Ce le transmite romanilor – Video

Mesaj foarte calduros adresat de Donald Trumop presedintelui Iohannis si romanilor in conferinta comuna de presa. Presedintele SUA, Donald Trump, a avut un mesaj puternic de sustinere a luptei anticoruptie din Romania mai mult | more »

Cele mai bune FILME ROMÂNEŞTI în America. FESTIVAL la Washington DC si Los Angeles organizat de Ambasada României în SUA

Cele mai bune filme româneşti vor fi prezentate în cadrul unui festival organizat de Ambasada României în SUA. O serie de 15 de producţii cinematografice din ţara noastră vor fi vizionate la mai mult | more »

Peste 150 de companii americane vor veni în România în octombrie, în cadrul unei misiuni economice de amploare

Ambasada României în SUA și Departamentul Comerțului din Statele Unite ale Americii au lansat pregătirile pentru organizarea evenimentului Trade Winds, programat să se desfășoare la București, în luna octombrie a acestui an, mai mult | more »

Statele Unite și-au trimis un emisar la București: „Protestele sunt o sursă de inspiraţie, de admiraţie, la Washington, o expresie a democraţiei în acţiune”

Protestele din România sunt o expresie a „democrației în acțiune” și sunt sursă de „inspirație” pentru întreaga lume. Acesta este mesajul oficial de Statelor Unite, transmis miercuri seară, la București, de Hoyt mai mult | more »

Românii continuă să iasă în stradă! Ce scrie USA Today

BUCHAREST, Romania — The largest anti-government crowds since the violent 1989 revolution that toppled dictator Nicolae Ceausescu succeeded Sunday in pressuring Romania’s new government to repeal a hastily adopted decree that would have mai mult | more »

De aici, din Chicago, vă mulțumim pentru… Rezistență

”Fața de ceea ce s-a întâmplat în România în ultimile două săptămâni, noi, cei «de-afară», nu avem decât un singur cuvânt: Respect! De aici, din Chicago, vă mulțumim pentru… Rezistență! Ce ați mai mult | more »

Reportaj de Grigore Cartianu. Români care au cucerit lumea: Valentin a ajuns în America din întâmplare. Și nu-i pare rău! | VOCEA DIASPOREI

Suceveanul Valentin Avasiloaie are 38 de ani, împărțiți echitabil: 19 în România, 19 peste Ocean. S-a stabilit la Detroit și trage pe două fronturi: angajat ca inginer proiectant în industria auto și mai mult | more »

John Ion Banu, liderul diasporei din Florida: „Aş introduce pedeapsa cu moartea pentru corupţii din România“ Citeste mai mult: adev.ro/ofi2kz

Emigrat în Statele Unite ale Americii la mijlocul anilor `80, John Banu este fondatorul Ligii Româno-Americane din Florida, organizaţie ce reuneşte 5.000 români dintre cei aproape 200.000 care trăiesc acolo. Inginer mecanic, mai mult | more »

Bloomberg: Numeroşi români de etnie romă cer azil în SUA, argumentând că sunt persecutaţi în Europa

Numeroşi români de etnie romă solicită azil în statul american California, argumentând că sunt persecutaţi în România şi în alte ţări ale Uniunii Europene, anunţă oficiali SUA şi organizaţii pentru drepturile minorităţilor, mai mult | more »

Ambasada Statelor Unite în Romania : Mesajul Excelentei Sale Ambasadorul Hans Klemm cu ocazia Zilei Limbii Române

De Ziua Limbii Române, celebrăm împreună esenţa spiritului şi a identităţii româneşti, liantul care ne conectează, dincolo de graniţe, pe toţi cei care simţim şi vorbim româneşte. U.S. Embassy Bucharest : „Acum mai mult | more »

Discursul ambasadorului SUA, Hans Klemm, la festivalul de Film Istoric Râșnov : „Revoluţie sau evoluţie? Drepturile civile în America şi cinema-ul ei: de la „Naşterea unei naţiuni” la Selma“

30 iulie 2016 Bună dimineaţa tuturor. Sorin, îţi mulţumesc pentru frumoasa prezentare şi mulţumesc echipei de la Râşnov pentru invitaţia să vă vorbesc astăzi. Stimaţi demnitari, distinşi oaspeţi, invitaţi, studenţi, doamnelor şi mai mult | more »

U.S. Embassy Bucharest : Noile “telefoane publice” la #NewYork

Noile “telefoane publice” la #NewYork: dispozitive discrete care oferă acces gratuit la internet şi posibilitatea de a-ţi încărca telefonul mobil. Sunt tot mai multe, la tot mai multe colţuri de stradă, iar mai mult | more »

Valvila Popovici, scriitor român în Statele Unite : Din Carolina de Nord în Kentucky

„Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc nu pot citi decât o pagină din ea.” – Sfântul Augustin Am făcut o călătorie frumoasă și interesantă cu automobilul, din statul Carolina mai mult | more »

SUA se distanteaza de RUSIA cu ani-lumina. Trece pe arme cu LASER, capabile sa doboare chiar si avioane

Armata SUA si-a anuntat in cursul acestei saptamani intentia de a-si echipa militarii cu arme laser incepand din 2023, potrivit Direct Matin.fr, citat de Agerpres. Mary J.Miller , secretar adjunct insarcinat cu mai mult | more »

The Washington Post : Romanians express anger over death of police officer

People clench their fists during a protest demanding the resignation of Interior Minister Gabriel Oprea in Bucharest, Romania, Sunday, Oct. 25, 2015. Romania’s president has called on the prime minister and interior mai mult | more »

Un român, ajuns mare șerif în America Câți polițiști români ar rezista să-și facă meseria în SUA?

La 14 ani, imediat după Revoluție, Marius Stoika pleca din țară, alături de familia sa, în SUA. După 25 de ani a ajuns din nou la Cluj, îmbrăcat în uniforma de ajutor mai mult | more »

Klaus Iohannis în America. Împreuna cu românii care trăiesc în Statele Unite

Indiferent de distanţe, apartenenţa la o naţiune nu se pierde niciodată. Românii din SUA sunt purtătorii de cuvânt ai culturii şi tradiţiilor româneşti. M-am întâlnit cu o parte dintre românii care trăiesc mai mult | more »

 

Raul Castro – reţinut şi investigat de către agenţii de securitate vamală din statul Arizona

Securizarea graniţei dintre Arizona şi Mexic şi suspiciunea arizonienilor faţă de semenii lor de naţionalitate hispanică a ajuns la paroxism. Raul Castro, fost guvernator al statului Arizona a fost oprit şi investigat la sânge aproape de localitatea Tubac, Arizona, la aproximativ 24 de mile (38 de km) de graniţa cu Mexicul (nu departe de oraşul Nogales) în ziua de 12 iunie 2012.

Chiar dacă le-a spus agenţilor că a avut o operaţie recentă la inimă, fiindu-i implantat un stimulator cardiac (pacemaker) în ziua precedentă, Castro, în vârstă de 96 de ani a fost scos din maşină şi interogat într-un cort la temperatura de 100 de grade Ferenheit (38 de grade Celsius). Fostul guvernator a fost rugat să intre în cort după ce agenţii au detectat "urme de radiaţii" în maşina nonagenarului, la volanul căreia se afla Anne Doan, fiica fostului primar al oraşului de frontieră Nogales, profesor la “University of Arizona”. "Sunt de acord că cei de la «U.S. Customs and Border Protection» (Agenţia de Securitate Vamală) trebuie să-şi facă meseria şi nu cred că m-au tratat într-un mod discriminatoriu. Totuşi, consider că ar trebui să fie puţin mai înţelegători când e vorba de cetăţeni mai în vârstă, cu probleme de sănătate. Ei, cel puţin e bine că nu m-au trimis în Cuba!” – a declarat glumind Raul Castro jurnaliştilor de la cotidianul "The Arizona Republic" (fostul guvernator al statului Arizona nu este niciun fel de rudenie cu preşedintele Cubei, care poartă acelaşi nume).

Nu la fel de tolerantă a fost însoţitoarea sa, doamna Anne Doan: "Consider că agenţii de securitate au acordat un tratament necorespunzător unui cetăţean de 96 de ani, care în ziua precedentă a suferit o operaţie la inimă la «Tucson Heart Hospital». I-am rugat să-l lase să stea în maşină, la aer condiţionat. Au refuzat spunând că au un ventilator în cort. Am asistat la o acţiune umilitoare în timpul căreia domnul Castro a trebuit să stea afară la o temperatură de 100 de grade (Ferenheit) îmbrăcat la costum. A fost ridicol că l-au tratat ca pe o ameninţare nucleară pe un cetăţean respectabil şi un om de stat important" – scrie prof. Anne Doan într-un articol de opinie din ziarul "Nogales International".

Prezentă şi ea la interogatoriu, Patricia Castro, soţia fostului guvernator declară: "Spun că a fost o experienţă cel puţin traumatizantă pentru un om în vârstă".

Pe de altă parte, cei de la Agenţia de Securitate Vamală ("U.S. Customs and Border Protection”) din Arizona au transmis un comunicat prin care au declarat că agenţii lor sunt obligaţi să identifice şi să rezolve toate suspiciunile cu privire la sursele de radiaţii, indiferent de circumstanţe.

Raul Castro provine dintr-o familie cu 14 copii, din tată miner (în cupru) şi mama casnică. S-a născut în Cananea, Sonora, Mexico la data de 12 iunie 1916, unde a locuit până în anul 1926 când s-a mutat în Statele Unite. După ce a graduat la "Northern Arizona University", Castro a profesat ca avocat timp de cinci ani (1955 – 1959) iar între 1959 şi 1964 a lucrat ca judecător la Curtea Supremă de Justiţie din "Pima County", Arizona.

Octavian D. Curpas
Phoenix, Arizona

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns