Editorial Washington Post: Democratia, in pericol sa decada in Romania. Romanii cinstiti au nevoie de ajutor din partea guvernelor occidentale

Revolutia democratica ce a cuprins Europa Centrala dupa prabusirea Uniunii Sovietice este in pericol sa fie inversata. In ultimii ani, in Ungaria a inceput contruirea unei autocratii de facto, sub cochilia unor mai mult | more »

The New York Times: România se pregăteşte pentru decizia lui Iohannis privind legile justiţiei

Protestatarii şi politicienii din România – ţară care s-a luptat mult timp cu corupţia – se pregătesc pentru o perioadă tensionată în luna ianuarie. În urmă cu aproape un an,  sute de mii de oameni mai mult | more »

Donald Trump a nominalizat un avocat de origine romana la conducerea Oficiului SUA pentru Brevete

Presedintele american Donald Trump si-a anuntat intentia de a-l nominalize pe Andrei Iancu, un avocat de origine romana care l-a reprezentat la un moment dat, pentru functia de subsecretar al Comertului pentru mai mult | more »

Mesaj fabulos al lui Donald Trump adresat lui Iohannis in conferinta de presa. Ce le transmite romanilor – Video

Mesaj foarte calduros adresat de Donald Trumop presedintelui Iohannis si romanilor in conferinta comuna de presa. Presedintele SUA, Donald Trump, a avut un mesaj puternic de sustinere a luptei anticoruptie din Romania mai mult | more »

Cele mai bune FILME ROMÂNEŞTI în America. FESTIVAL la Washington DC si Los Angeles organizat de Ambasada României în SUA

Cele mai bune filme româneşti vor fi prezentate în cadrul unui festival organizat de Ambasada României în SUA. O serie de 15 de producţii cinematografice din ţara noastră vor fi vizionate la mai mult | more »

Peste 150 de companii americane vor veni în România în octombrie, în cadrul unei misiuni economice de amploare

Ambasada României în SUA și Departamentul Comerțului din Statele Unite ale Americii au lansat pregătirile pentru organizarea evenimentului Trade Winds, programat să se desfășoare la București, în luna octombrie a acestui an, mai mult | more »

Statele Unite și-au trimis un emisar la București: „Protestele sunt o sursă de inspiraţie, de admiraţie, la Washington, o expresie a democraţiei în acţiune”

Protestele din România sunt o expresie a „democrației în acțiune” și sunt sursă de „inspirație” pentru întreaga lume. Acesta este mesajul oficial de Statelor Unite, transmis miercuri seară, la București, de Hoyt mai mult | more »

Românii continuă să iasă în stradă! Ce scrie USA Today

BUCHAREST, Romania — The largest anti-government crowds since the violent 1989 revolution that toppled dictator Nicolae Ceausescu succeeded Sunday in pressuring Romania’s new government to repeal a hastily adopted decree that would have mai mult | more »

De aici, din Chicago, vă mulțumim pentru… Rezistență

”Fața de ceea ce s-a întâmplat în România în ultimile două săptămâni, noi, cei «de-afară», nu avem decât un singur cuvânt: Respect! De aici, din Chicago, vă mulțumim pentru… Rezistență! Ce ați mai mult | more »

Reportaj de Grigore Cartianu. Români care au cucerit lumea: Valentin a ajuns în America din întâmplare. Și nu-i pare rău! | VOCEA DIASPOREI

Suceveanul Valentin Avasiloaie are 38 de ani, împărțiți echitabil: 19 în România, 19 peste Ocean. S-a stabilit la Detroit și trage pe două fronturi: angajat ca inginer proiectant în industria auto și mai mult | more »

John Ion Banu, liderul diasporei din Florida: „Aş introduce pedeapsa cu moartea pentru corupţii din România“ Citeste mai mult: adev.ro/ofi2kz

Emigrat în Statele Unite ale Americii la mijlocul anilor `80, John Banu este fondatorul Ligii Româno-Americane din Florida, organizaţie ce reuneşte 5.000 români dintre cei aproape 200.000 care trăiesc acolo. Inginer mecanic, mai mult | more »

Bloomberg: Numeroşi români de etnie romă cer azil în SUA, argumentând că sunt persecutaţi în Europa

Numeroşi români de etnie romă solicită azil în statul american California, argumentând că sunt persecutaţi în România şi în alte ţări ale Uniunii Europene, anunţă oficiali SUA şi organizaţii pentru drepturile minorităţilor, mai mult | more »

Ambasada Statelor Unite în Romania : Mesajul Excelentei Sale Ambasadorul Hans Klemm cu ocazia Zilei Limbii Române

De Ziua Limbii Române, celebrăm împreună esenţa spiritului şi a identităţii româneşti, liantul care ne conectează, dincolo de graniţe, pe toţi cei care simţim şi vorbim româneşte. U.S. Embassy Bucharest : „Acum mai mult | more »

Discursul ambasadorului SUA, Hans Klemm, la festivalul de Film Istoric Râșnov : „Revoluţie sau evoluţie? Drepturile civile în America şi cinema-ul ei: de la „Naşterea unei naţiuni” la Selma“

30 iulie 2016 Bună dimineaţa tuturor. Sorin, îţi mulţumesc pentru frumoasa prezentare şi mulţumesc echipei de la Râşnov pentru invitaţia să vă vorbesc astăzi. Stimaţi demnitari, distinşi oaspeţi, invitaţi, studenţi, doamnelor şi mai mult | more »

U.S. Embassy Bucharest : Noile “telefoane publice” la #NewYork

Noile “telefoane publice” la #NewYork: dispozitive discrete care oferă acces gratuit la internet şi posibilitatea de a-ţi încărca telefonul mobil. Sunt tot mai multe, la tot mai multe colţuri de stradă, iar mai mult | more »

Valvila Popovici, scriitor român în Statele Unite : Din Carolina de Nord în Kentucky

„Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc nu pot citi decât o pagină din ea.” – Sfântul Augustin Am făcut o călătorie frumoasă și interesantă cu automobilul, din statul Carolina mai mult | more »

SUA se distanteaza de RUSIA cu ani-lumina. Trece pe arme cu LASER, capabile sa doboare chiar si avioane

Armata SUA si-a anuntat in cursul acestei saptamani intentia de a-si echipa militarii cu arme laser incepand din 2023, potrivit Direct Matin.fr, citat de Agerpres. Mary J.Miller , secretar adjunct insarcinat cu mai mult | more »

The Washington Post : Romanians express anger over death of police officer

People clench their fists during a protest demanding the resignation of Interior Minister Gabriel Oprea in Bucharest, Romania, Sunday, Oct. 25, 2015. Romania’s president has called on the prime minister and interior mai mult | more »

Un român, ajuns mare șerif în America Câți polițiști români ar rezista să-și facă meseria în SUA?

La 14 ani, imediat după Revoluție, Marius Stoika pleca din țară, alături de familia sa, în SUA. După 25 de ani a ajuns din nou la Cluj, îmbrăcat în uniforma de ajutor mai mult | more »

Klaus Iohannis în America. Împreuna cu românii care trăiesc în Statele Unite

Indiferent de distanţe, apartenenţa la o naţiune nu se pierde niciodată. Românii din SUA sunt purtătorii de cuvânt ai culturii şi tradiţiilor româneşti. M-am întâlnit cu o parte dintre românii care trăiesc mai mult | more »

 

Hickory, Carolina de Nord – un oraș binecuvântat

Cântau, mărind şi lăudând pe Domnul prin aceste cuvinte:  „Căci este bun, căci îndurarea Lui pentru Israel ţine în veac!”

                                                                               EZRA, 3.11

ORAȘUL HICKORY-NC  este  situat într-o zonă pitorească  “Mountain View”  din  statul Carolina de Nord, așezat pe o suprafață de 72,7 km ²  de dealuri atrăgătoare,  cu  păduri de foioase  și pin,  cu  întinse pășuni brăzdate de terenuri agricole – așezământ împodobit cu oaza de apă   “Lake Hickory”, creat în 1927 de oamenii  destoinici ai comunității prospere prin  ridicarea unui  baraj  peste râul Catawba și însumează 169  de km de linie de coastă, fiind o excelentă sursă de apă potabilă și  de turism.

Hickory-N.C.  face parte din Catawba County  și are o populație estimată la 40.010 de locuitori.

Istoria orașului consemnează că în anul 1850,  sub un uriaș copac  hickory, Henry Robinson a construit o tavernă din busteni. Astfel, The city of “Hickory Tavern” a luat ființă în 1863, dar  ulterior , în 1873, și-a  schimbat numele    în  “Hickory“.

În 1859, primul tren a operat în orașul Hickory, iar în 1868,  dr. Jeremiah Ingold, pastor de origine  germană al bisericii “The German Reformed Grace Charge”,  a înființat prima școală, Free Academy.

În 1888, Hickory  a fost printre primele orașe  care a beneficiat de instalație electrică de iluminat, iar din 1904  de un sistem de canalizare complet.

În 1891,  “Lenoir-Rhyne University” a fost fondată de către patru pastori luterani,  cu 12 studenți  în debutul vieții universitare.

În 1911 s-a construit “Hickory White”, cunoscut anterior ca “Hickory Manufacturing Company” –  unul dintre cei mai vechi producători  de mobilă  din Statele Unite –, iar în timpul celui de-al doilea război mondial aici s-a fabricat  cutii de muniție  pentru armata SUA, în loc de mobilier.În primii ani ai sec.XXI,  s-a estimat că 60% din mobilierul națiunii americane se produce într-o  zonă cu raza de 200 de mile  de Hickory, iar  40% din cablu de fibră optică,  din lume,  se produce în zona Hickory.

Prestigiosul premiu  “All-America City”–  care este dat anual doar pentru  zece orașe din Statele Unite ale Americii și reprezintă capacitatea unei comunități de a lucra împreună și a rezolva problemele critice locale –, a fost atribuit orașului Hickory-NC de trei ori,   în  1967, în 1987 și în 2007. Iar cititorii “Digest” au numit Metro Zona  Hickory  cel mai bun al zecelea loc din Statele Unite de a trăi și a intemeia o familie. Hickory-NC, este  principalul oraș din  “MSA Hickory- Lenoir- Morganton”,  iar  “Forbes Magazine”  a numit Zona Metropolitana   “Hickory, Lenoir, Morganton”   ca cea mai buna a treia Zonă Metropolitană din  Statele Unite ale Americii.

Deloc întâmplător,  orasul  HICKORY este situat în “Centura Bibliei” (“The Bible Belt”) și beneficiază de peste  500  de biserici de diferite culte și denominațiuni creștine –  lăcașe de cult ridicate  ca un răspuns normal și firesc la setea  spirituală a omului de-a căuta cu stăruință răspunsuri pentru  umplerea golului din inimă, cu o stare duhovnicească care să-i aducă pacea în suflet  și astfel să se pregătească cât mai bine nu doar pentru viața aceasta, trecătoare,  cât mai ales  pentru (moarte) viața veșnică.

În urmă cu peste 30 de ani, comunitatea românească a început să se răspândească aici atrași fiind  de frumusețea locurilor și de stabilitatea locurile de muncă, foarte bune, apreciind orașul Hickory ca un loc potrivit de a-și întemeia o familie. Majoritatea lor au sosit aici de tineri, înainte de 89′. Și astăzi, tot tinerii sunt ponderea comunității române, iar mulți dintre ei,  oameni harnici și destoinici,  au ajuns să aibă joburi importante și stabile,  dintre care nu puțini sunt întreprinzători și dețin firme private.

*

BISERICA BAPTISTĂ ROMÂNĂ DIN HICKORY, N.C.–

  O necesitate vitală

Comunitatea românească cresând mereu, nucleul de frați baptiști s-au lăsat cercetați și îndrumați de Duhul lui Dumnezeu. Astfel,  într-o zi de iunie 1988 de  Father’s Day, Dumnezeu i-a îndrumat și ajutat să oficieze la Hickory primul lor serviciu de închinare   în limba română, adunare care s-a  ținut în biserica americană   “Mountain View Baptist Church” (pastor  Marion Powell).

Dar abia în 1998  frații români au cumpărat 5 acri de pământ în zona orașului numită "Mountain View"  și curând s-au apucat de construirea unei Case de rugăciune. Dintre frații care au simțit povara  acestei mărețe lucrări dedicate deopotrivă Domnului și românilor îi amintim acum pe Nelu Costea,  John Mich și Nuțu Andraș, frati cu o inima plină de dragoste pentru  slujirea Domnului și celor aflați în nevoi.

La data de 6 Iunie 1999, Biserica baptistă română din Hickory-N.C. (http://romanianbaptist.com/)  se strânge la închinare în noua construcție confortabila din Mountain View –  o bună oportunitate de a se închina și a dedica Casa de Rugăciune  în mâna mântuitoare a Domnului Isus Cristos (pastor Livius Percy).

Din 7 Ianuarie 2007 pastorul Nelu URS  conduce  închinarea comunității creștine baptiste  din Hickory. Și suntem foarte   mulțumitori Domnului pentru  lucrarea sa plină de  devotament și de credință în slujirea Mânuitorului Isus și a bisericii Sale, de păstorire a comunității creștine cu lepădare de sine.

Aici –  multi români, moldoveni, ucranieni, rusi, americani… au găsit   alinare si mângâiere, ajutor si mântuire.  Copiii românilor crescuți în America au primit binecuvântarea și botezul în limba noastră dulce românească, acceptând pe Domnul Isus ca Domn și Mântuitor al vieții lor.

Oameni de pretutindeni, care nu au știut ce înseamă nevoia de pocăință sau nici nu au  auzit măcar de Dumnezeu, aici au ajuns să ia decizia de a-L urma pe Domnul Isus în apa botezului – Glorie Domnului Dumnezeu!

George Danciu
Hickory, North Carolina

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns