Editorial Washington Post: Democratia, in pericol sa decada in Romania. Romanii cinstiti au nevoie de ajutor din partea guvernelor occidentale

Revolutia democratica ce a cuprins Europa Centrala dupa prabusirea Uniunii Sovietice este in pericol sa fie inversata. In ultimii ani, in Ungaria a inceput contruirea unei autocratii de facto, sub cochilia unor mai mult | more »

The New York Times: România se pregăteşte pentru decizia lui Iohannis privind legile justiţiei

Protestatarii şi politicienii din România – ţară care s-a luptat mult timp cu corupţia – se pregătesc pentru o perioadă tensionată în luna ianuarie. În urmă cu aproape un an,  sute de mii de oameni mai mult | more »

Donald Trump a nominalizat un avocat de origine romana la conducerea Oficiului SUA pentru Brevete

Presedintele american Donald Trump si-a anuntat intentia de a-l nominalize pe Andrei Iancu, un avocat de origine romana care l-a reprezentat la un moment dat, pentru functia de subsecretar al Comertului pentru mai mult | more »

Mesaj fabulos al lui Donald Trump adresat lui Iohannis in conferinta de presa. Ce le transmite romanilor – Video

Mesaj foarte calduros adresat de Donald Trumop presedintelui Iohannis si romanilor in conferinta comuna de presa. Presedintele SUA, Donald Trump, a avut un mesaj puternic de sustinere a luptei anticoruptie din Romania mai mult | more »

Cele mai bune FILME ROMÂNEŞTI în America. FESTIVAL la Washington DC si Los Angeles organizat de Ambasada României în SUA

Cele mai bune filme româneşti vor fi prezentate în cadrul unui festival organizat de Ambasada României în SUA. O serie de 15 de producţii cinematografice din ţara noastră vor fi vizionate la mai mult | more »

Peste 150 de companii americane vor veni în România în octombrie, în cadrul unei misiuni economice de amploare

Ambasada României în SUA și Departamentul Comerțului din Statele Unite ale Americii au lansat pregătirile pentru organizarea evenimentului Trade Winds, programat să se desfășoare la București, în luna octombrie a acestui an, mai mult | more »

Statele Unite și-au trimis un emisar la București: „Protestele sunt o sursă de inspiraţie, de admiraţie, la Washington, o expresie a democraţiei în acţiune”

Protestele din România sunt o expresie a „democrației în acțiune” și sunt sursă de „inspirație” pentru întreaga lume. Acesta este mesajul oficial de Statelor Unite, transmis miercuri seară, la București, de Hoyt mai mult | more »

Românii continuă să iasă în stradă! Ce scrie USA Today

BUCHAREST, Romania — The largest anti-government crowds since the violent 1989 revolution that toppled dictator Nicolae Ceausescu succeeded Sunday in pressuring Romania’s new government to repeal a hastily adopted decree that would have mai mult | more »

De aici, din Chicago, vă mulțumim pentru… Rezistență

”Fața de ceea ce s-a întâmplat în România în ultimile două săptămâni, noi, cei «de-afară», nu avem decât un singur cuvânt: Respect! De aici, din Chicago, vă mulțumim pentru… Rezistență! Ce ați mai mult | more »

Reportaj de Grigore Cartianu. Români care au cucerit lumea: Valentin a ajuns în America din întâmplare. Și nu-i pare rău! | VOCEA DIASPOREI

Suceveanul Valentin Avasiloaie are 38 de ani, împărțiți echitabil: 19 în România, 19 peste Ocean. S-a stabilit la Detroit și trage pe două fronturi: angajat ca inginer proiectant în industria auto și mai mult | more »

John Ion Banu, liderul diasporei din Florida: „Aş introduce pedeapsa cu moartea pentru corupţii din România“ Citeste mai mult: adev.ro/ofi2kz

Emigrat în Statele Unite ale Americii la mijlocul anilor `80, John Banu este fondatorul Ligii Româno-Americane din Florida, organizaţie ce reuneşte 5.000 români dintre cei aproape 200.000 care trăiesc acolo. Inginer mecanic, mai mult | more »

Bloomberg: Numeroşi români de etnie romă cer azil în SUA, argumentând că sunt persecutaţi în Europa

Numeroşi români de etnie romă solicită azil în statul american California, argumentând că sunt persecutaţi în România şi în alte ţări ale Uniunii Europene, anunţă oficiali SUA şi organizaţii pentru drepturile minorităţilor, mai mult | more »

Ambasada Statelor Unite în Romania : Mesajul Excelentei Sale Ambasadorul Hans Klemm cu ocazia Zilei Limbii Române

De Ziua Limbii Române, celebrăm împreună esenţa spiritului şi a identităţii româneşti, liantul care ne conectează, dincolo de graniţe, pe toţi cei care simţim şi vorbim româneşte. U.S. Embassy Bucharest : „Acum mai mult | more »

Discursul ambasadorului SUA, Hans Klemm, la festivalul de Film Istoric Râșnov : „Revoluţie sau evoluţie? Drepturile civile în America şi cinema-ul ei: de la „Naşterea unei naţiuni” la Selma“

30 iulie 2016 Bună dimineaţa tuturor. Sorin, îţi mulţumesc pentru frumoasa prezentare şi mulţumesc echipei de la Râşnov pentru invitaţia să vă vorbesc astăzi. Stimaţi demnitari, distinşi oaspeţi, invitaţi, studenţi, doamnelor şi mai mult | more »

U.S. Embassy Bucharest : Noile “telefoane publice” la #NewYork

Noile “telefoane publice” la #NewYork: dispozitive discrete care oferă acces gratuit la internet şi posibilitatea de a-ţi încărca telefonul mobil. Sunt tot mai multe, la tot mai multe colţuri de stradă, iar mai mult | more »

Valvila Popovici, scriitor român în Statele Unite : Din Carolina de Nord în Kentucky

„Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc nu pot citi decât o pagină din ea.” – Sfântul Augustin Am făcut o călătorie frumoasă și interesantă cu automobilul, din statul Carolina mai mult | more »

SUA se distanteaza de RUSIA cu ani-lumina. Trece pe arme cu LASER, capabile sa doboare chiar si avioane

Armata SUA si-a anuntat in cursul acestei saptamani intentia de a-si echipa militarii cu arme laser incepand din 2023, potrivit Direct Matin.fr, citat de Agerpres. Mary J.Miller , secretar adjunct insarcinat cu mai mult | more »

The Washington Post : Romanians express anger over death of police officer

People clench their fists during a protest demanding the resignation of Interior Minister Gabriel Oprea in Bucharest, Romania, Sunday, Oct. 25, 2015. Romania’s president has called on the prime minister and interior mai mult | more »

Un român, ajuns mare șerif în America Câți polițiști români ar rezista să-și facă meseria în SUA?

La 14 ani, imediat după Revoluție, Marius Stoika pleca din țară, alături de familia sa, în SUA. După 25 de ani a ajuns din nou la Cluj, îmbrăcat în uniforma de ajutor mai mult | more »

Klaus Iohannis în America. Împreuna cu românii care trăiesc în Statele Unite

Indiferent de distanţe, apartenenţa la o naţiune nu se pierde niciodată. Românii din SUA sunt purtătorii de cuvânt ai culturii şi tradiţiilor româneşti. M-am întâlnit cu o parte dintre românii care trăiesc mai mult | more »

 

Conferința romaneasca “Marriage Tune-Up” pe teme de familie din Palm Springs, California

Palm Springs este un oraș-stațiune în Riverside County, California, situat la 179 km de Los Angeles, 219 km de San Diego și 433 km de  Phoenix, Arizona. Orașul are unele din cele mai renumite terenuri de golf; totodată, întrucât urbea se bucură de un superb peisaj și o climă plăcută, aici se practică înot, tenis, călărie, ciclism și se fac drumeții în deșertul din apropiere și în zonele montane. Palm Springs este unul dintre cele nouă orașe adiacente care alcătuiesc  zona numită Valea Coachella.  Palm Springs este cunoscut sub numele de „locul de joacă al stelelor”, fiind situat la poalele unuia dintre cele mai maiestuoase vârfuri ale munților din sudul Californiei.
   Aici, în această frumoasă stațiune din California, a avut loc în perioada 19-21 octombrie 2012, un eveniment extraordinar de bine pregătit din punct de vedere spiritual și organizatoric – Conferința de familie a Bisericilor “Agape” din trei state. Evenimentul a fost organizat de biserica Agape din Yorba Linda, California,  împreună cu biserica Agape din Phoenix, Arizona și biserica Agape din Portland, Oregon. Evenimentul s-a desfășurat într-o sală frumoasă, înaltă și încăpătoare din hotelul Westin Mission Hills.  Au participat un număr impresionant de persoane – aproximativ 200.
   Întâlnirea de vineri seara a început  cu laudă și închinare, participanţii fiind conduşi de Petrișor Bodea de la biserica Agape din California, urmată de rugăciune, rostită de Marian Condrat, pastorul bisericii  Elim din Tacoma, Washington.                                                                                                                          
   Primul  subiect de vineri seara, „Învățând să iubim diferențele lăsate de Dumnezeu!”, a fost adus în atenţia celor de faţă de pastorul Crinișor Ștefan. A urmat o scurtă pauză, după care pastorul Petrică Lascău a prezentat cel de al doilea subiect al serii, cu titlul „Armonia în familie!”  Întâlnirea s-a încheiat cu o scenetă interpretată cu profesionalism de Virgil și Luiza Chiș – Agape California, după care a urmat rugăciunea de încheiere, cu pastorul Sandu Simon – Agape, Arizona. 
   Ziua de sâmbătă a fost plină de soare, cu cer senin şi o vreme perfectă pentru ca fiecare să se relaxeze aşa cum doreşte. La ora 6.30 a avut loc deschiderea următoarelor 3 sesiuni din cadrul conferinței. După laudă și închinare, cei prezenţi ne-am unit în rugăciune cu pastorul Alexandru Danciu – Agape, California. Prima temă a serii, „Relația Părinte – Adolescent”, a fost înfăţişată publicului de pastorul Avram Berghiano – Agape, Portland. După o scurtă pauză, cu o scenetă intitulată „Classic Miles”, bine pregătită  și plină de umor, și-au făcut apariția Luiza și Virgil Chis împreună cu Cristi Chirteș, care ne-au  impresionat prin talentul lor. Următorul subiect, „Intimitatea Sexuală”, i-a aparţinut pastorului Crinișor Ștefan, după care fratele Marian Condrat  ne-a făcut o  surpriză foarte frumoasă cu ocazia zilei de naștere a soției lui. Nu a lipsit răsfățul cu câte o amandină delicioasă, ocazie cu care ne-am împărtășit unii altora impresii despre Conferință. Ultima temă de la această conferință: „Armonia în familie”, ne-a fost oferită de pastorul Petrică Lascău – Agape, Arizona. Toate sesiunile au fost foarte bine alcătuite, fiind binecuvântați de Domnul cu o învățătură sănătoasă, bazată pe Scriptură.
   Apreciem foarte mult efortul celor implicați și mulțumim din suflet Bisericii Agape din California, care a pregătit și un dar pentru fiecare pastor prezent la Conferință. Rugăciunea de încheiere i-a revenit pastorului Gigi Botea – Agape, Arizona.
   Mulțumim Domnului pentru aceste zile binecuvântate! Recunoscând că familia este atacată din toate părțile și prin orice metodă de către Satan, pentru pacea și fericirea căminului nostru, pentru viața copiilor noștri, să restabilim altarul rugăciunii din familiile noastre și să nu uitam: Familia care se roagă împreună, rămâne împreună!
   Nu în ultimul rând, datorită experiențelor frumoase și de neuitat adunate la acest eveniment, vreau să încurajez fiecare familie să participe la astfel de conferințe. Mă bucur foarte mult că fac parte dintr-o biserică gata să îşi îndeplinească datoria sacră de a-și ajuta familiile atât în trăirea unei vieți de biruință, cât și în implicarea lor în împlinirea poruncii divine.
   Fiecare persoană cu care am stat de vorbă la sfârșitul conferinței a avut numai lucruri bune de spus.                                                                                     
   Am consemnat în acest sens, câteva impresii.                            
   „Conferința de la Palm Springs a fost o frumoasă reușită în comunitatea română din America. M-am bucurat să constat că putem vorbi despre lucruri foarte serioase într-un mod foarte plăcut, fără a plictisi audiența. Fiecare dintre cele cinci teme au fost pregătite cu profesionalism și prezentare impecabilă. Fiecare subiect a surprins cu acuratețe problemele cu care se confruntă familia în general și familia creștină în special. Eu, personal, am rămas cu gândul la rezidirea altarului familiei, la pregătirea acelui moment zilnic în care familia noastră se află în prezența lui Dumnezeu.” – Liana Botea (Tempe, Arizona).                     
   „Conferința de la Palm Springs a avut un impact deosebit pentru noi, ca familie și cuplu. Discuțiile dintre noi pe baza temelor abordate ne-au îndreptățit la o analiză mai adâncă a  vieții noastre de căsnicie și ne-au provocat la noi decizii pentru viitor. Nu voi uita niciodată momentele atât de hazlii, dar care în același timp au oglindit un adevăr atât de trist, și anume acela că familia modernă își schimbă conturul, alunecând spre dizolvare și lipsă de interes în societate, fără ca măcar să ne dăm seama. Probabil cel mai important a fost adevărul subliniat de pastorul Petrică Lascău, acela că ne-am obișnuit cu un statut mediocru privitor la relațiile din familiile noastre și chiar în relația cu Dumnezeu și nu cerem ceva mai bun. Ne resemnăm cu starea actuală și nici măcar nu ne mai rugăm pentru mai bine. De asemenea, am fost profund mișcat de modul de prezentare a punctelor cheie – prin intermediul video clipurilor și a scenetelor care au evocat mai în profunzime mesajul atât de real și folositor familiilor din z
ilele noastre.” – Marius și Lidia Comariță.                                                                                                                                                                
   „O conferință foarte reușită. Nici nu știm cum a trecut timpul, am rămas foarte impresionați, totul a fost superb, abia așteptăm următoarea conferință.” – Dana și Pette Moldovan                                                                                                                                     
   „A fost extraordinar de frumos! Totul a fost perfect.” – Dana Rachi                                              
   „Mi-a  plăcut mult tema Conferinței, « Marriage Tune-up » . De asemenea, am fost plăcut impresionată de buna organizare din partea bisericii Agape din California.” – Diana Iancu (Phoenix, Arizona).                  
   „Am participat la multe conferințe de familii, dar Conferința de la Palm Springs le-a întrecut pe toate!”, constată Sava Tipei.

Claudia Cîrcu

http://www.agapearizona.com

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns