Editorial Washington Post: Democratia, in pericol sa decada in Romania. Romanii cinstiti au nevoie de ajutor din partea guvernelor occidentale

Revolutia democratica ce a cuprins Europa Centrala dupa prabusirea Uniunii Sovietice este in pericol sa fie inversata. In ultimii ani, in Ungaria a inceput contruirea unei autocratii de facto, sub cochilia unor mai mult | more »

The New York Times: România se pregăteşte pentru decizia lui Iohannis privind legile justiţiei

Protestatarii şi politicienii din România – ţară care s-a luptat mult timp cu corupţia – se pregătesc pentru o perioadă tensionată în luna ianuarie. În urmă cu aproape un an,  sute de mii de oameni mai mult | more »

Donald Trump a nominalizat un avocat de origine romana la conducerea Oficiului SUA pentru Brevete

Presedintele american Donald Trump si-a anuntat intentia de a-l nominalize pe Andrei Iancu, un avocat de origine romana care l-a reprezentat la un moment dat, pentru functia de subsecretar al Comertului pentru mai mult | more »

Mesaj fabulos al lui Donald Trump adresat lui Iohannis in conferinta de presa. Ce le transmite romanilor – Video

Mesaj foarte calduros adresat de Donald Trumop presedintelui Iohannis si romanilor in conferinta comuna de presa. Presedintele SUA, Donald Trump, a avut un mesaj puternic de sustinere a luptei anticoruptie din Romania mai mult | more »

Cele mai bune FILME ROMÂNEŞTI în America. FESTIVAL la Washington DC si Los Angeles organizat de Ambasada României în SUA

Cele mai bune filme româneşti vor fi prezentate în cadrul unui festival organizat de Ambasada României în SUA. O serie de 15 de producţii cinematografice din ţara noastră vor fi vizionate la mai mult | more »

Peste 150 de companii americane vor veni în România în octombrie, în cadrul unei misiuni economice de amploare

Ambasada României în SUA și Departamentul Comerțului din Statele Unite ale Americii au lansat pregătirile pentru organizarea evenimentului Trade Winds, programat să se desfășoare la București, în luna octombrie a acestui an, mai mult | more »

Statele Unite și-au trimis un emisar la București: „Protestele sunt o sursă de inspiraţie, de admiraţie, la Washington, o expresie a democraţiei în acţiune”

Protestele din România sunt o expresie a „democrației în acțiune” și sunt sursă de „inspirație” pentru întreaga lume. Acesta este mesajul oficial de Statelor Unite, transmis miercuri seară, la București, de Hoyt mai mult | more »

Românii continuă să iasă în stradă! Ce scrie USA Today

BUCHAREST, Romania — The largest anti-government crowds since the violent 1989 revolution that toppled dictator Nicolae Ceausescu succeeded Sunday in pressuring Romania’s new government to repeal a hastily adopted decree that would have mai mult | more »

De aici, din Chicago, vă mulțumim pentru… Rezistență

”Fața de ceea ce s-a întâmplat în România în ultimile două săptămâni, noi, cei «de-afară», nu avem decât un singur cuvânt: Respect! De aici, din Chicago, vă mulțumim pentru… Rezistență! Ce ați mai mult | more »

Reportaj de Grigore Cartianu. Români care au cucerit lumea: Valentin a ajuns în America din întâmplare. Și nu-i pare rău! | VOCEA DIASPOREI

Suceveanul Valentin Avasiloaie are 38 de ani, împărțiți echitabil: 19 în România, 19 peste Ocean. S-a stabilit la Detroit și trage pe două fronturi: angajat ca inginer proiectant în industria auto și mai mult | more »

John Ion Banu, liderul diasporei din Florida: „Aş introduce pedeapsa cu moartea pentru corupţii din România“ Citeste mai mult: adev.ro/ofi2kz

Emigrat în Statele Unite ale Americii la mijlocul anilor `80, John Banu este fondatorul Ligii Româno-Americane din Florida, organizaţie ce reuneşte 5.000 români dintre cei aproape 200.000 care trăiesc acolo. Inginer mecanic, mai mult | more »

Bloomberg: Numeroşi români de etnie romă cer azil în SUA, argumentând că sunt persecutaţi în Europa

Numeroşi români de etnie romă solicită azil în statul american California, argumentând că sunt persecutaţi în România şi în alte ţări ale Uniunii Europene, anunţă oficiali SUA şi organizaţii pentru drepturile minorităţilor, mai mult | more »

Ambasada Statelor Unite în Romania : Mesajul Excelentei Sale Ambasadorul Hans Klemm cu ocazia Zilei Limbii Române

De Ziua Limbii Române, celebrăm împreună esenţa spiritului şi a identităţii româneşti, liantul care ne conectează, dincolo de graniţe, pe toţi cei care simţim şi vorbim româneşte. U.S. Embassy Bucharest : „Acum mai mult | more »

Discursul ambasadorului SUA, Hans Klemm, la festivalul de Film Istoric Râșnov : „Revoluţie sau evoluţie? Drepturile civile în America şi cinema-ul ei: de la „Naşterea unei naţiuni” la Selma“

30 iulie 2016 Bună dimineaţa tuturor. Sorin, îţi mulţumesc pentru frumoasa prezentare şi mulţumesc echipei de la Râşnov pentru invitaţia să vă vorbesc astăzi. Stimaţi demnitari, distinşi oaspeţi, invitaţi, studenţi, doamnelor şi mai mult | more »

U.S. Embassy Bucharest : Noile “telefoane publice” la #NewYork

Noile “telefoane publice” la #NewYork: dispozitive discrete care oferă acces gratuit la internet şi posibilitatea de a-ţi încărca telefonul mobil. Sunt tot mai multe, la tot mai multe colţuri de stradă, iar mai mult | more »

Valvila Popovici, scriitor român în Statele Unite : Din Carolina de Nord în Kentucky

„Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc nu pot citi decât o pagină din ea.” – Sfântul Augustin Am făcut o călătorie frumoasă și interesantă cu automobilul, din statul Carolina mai mult | more »

SUA se distanteaza de RUSIA cu ani-lumina. Trece pe arme cu LASER, capabile sa doboare chiar si avioane

Armata SUA si-a anuntat in cursul acestei saptamani intentia de a-si echipa militarii cu arme laser incepand din 2023, potrivit Direct Matin.fr, citat de Agerpres. Mary J.Miller , secretar adjunct insarcinat cu mai mult | more »

The Washington Post : Romanians express anger over death of police officer

People clench their fists during a protest demanding the resignation of Interior Minister Gabriel Oprea in Bucharest, Romania, Sunday, Oct. 25, 2015. Romania’s president has called on the prime minister and interior mai mult | more »

Un român, ajuns mare șerif în America Câți polițiști români ar rezista să-și facă meseria în SUA?

La 14 ani, imediat după Revoluție, Marius Stoika pleca din țară, alături de familia sa, în SUA. După 25 de ani a ajuns din nou la Cluj, îmbrăcat în uniforma de ajutor mai mult | more »

Klaus Iohannis în America. Împreuna cu românii care trăiesc în Statele Unite

Indiferent de distanţe, apartenenţa la o naţiune nu se pierde niciodată. Românii din SUA sunt purtătorii de cuvânt ai culturii şi tradiţiilor româneşti. M-am întâlnit cu o parte dintre românii care trăiesc mai mult | more »

 

Biserica AGAPE – Peoria, Arizona: momente înălțătoare la evocarea unui an de existență!

Un eveniment plăcut s-a desfășurat în ziua de 16 septembrie 2012, în cadrul comunității evanghelice din diaspora română din Phoenix, Arizona. Sărbătorirea împlinirii unui an de existență a bisericii AGAPE CHRISTIAN CENTER. În urmă cu un an, un grup de credincioși, împreună cu pastorii Petru Lascău (pastor senior) și George Botea (pastor asistent), simțind chemarea extinderii lucrării de propovăduire a Cuvântului lui Dumnezeu, în zone cât mai apropiate și ușor accesibile comunităților românești, printr-o fermă convingere motivată de învățăturile Sfintei Scripturi și la îndemnul și sub călăuzirea Duhului Sfânt, s-au constituit într-o biserică evanghelică, care ulterior a primit numele de AGAPE CHRISTIAN CENTER. Localizată în Peoria, partea de nord-vest a orașului Phoenix, tânăra biserică și-a făcut cunoscut, încă de la început,  motto-ul inedit care avea de acum înainte să marcheze activitățile caracteristice acestei comunități creștine: „ …acolo unde dragostea este la ea acasă!” – "Where the love is at its home !"

   După un început promițător, se poate spune că lucrarea în continuare a fost și este și mai… promițătoare, motiv de laudă și mulțumire adus lui Dumnezeu. Frecvența a crescut, bineînțeles pe fondul creșterii spiritule progresive a modului de laudă și închinare, și aceasta prin posibilitatea implicării tuturor fraților și surorilor, conform darului fiecăruia. Multitudinea departamentelor de activitate ale bisericii constituie o mărturia, implicarea fraților fiind demnă de apreciat: World Ministry (Mike Olar), Yout Ministry (Cristian Lascău), Book store (Marius Comariță), Women ministry (Liana Botea), Children ministry (Linda Rusnac), Audio-video (Doru Siket), Family visits (G. Botea), Recreation (l.Rachi, P.Moldovan), Nursery (Claudia Cîrcu), Media (Bobby Lascău), Ushers (Daniel Iancu, Babeti), Prayer (John Novac), Worhsip Ministry (Fineas Murza), Marriage and Family (Alina Lascău), Hospitality Ministry (Viorel Bilaucă), Graphics (Corina Mihăilă), Evangelism Ministry (Răzvan Dihel), Decorations (Rodica Lascău), Christianfellowship (Steven  Nemeș), Charity Ministry (Constantin Nica), Building custodian (Eugen Ușvat), Christian education (Mircea Tipei). Iată de ce, celebrarea unui an de existență s-a manifestat printr-o adevărată revărsare de bucurie, prin rugăciuni și cântări de laudă și mulțumire, aduse Creatorului și Domnului Isus Christos. Participarea la eveniment a fost remarcabilă, atât printr-o participare numeroasă, cât și prin manifestare. Peste două sute de persoane au fost prezente. Atmosfera înălțătoare a fost întregită prin prezența la timpul de laudă a fraților Groza, a cunoscutului cântăreț creștin de opera Daniel Pruneanu, precum și a fratelui Nuțu Curescu din Chicago, liderul grupului Omega. Corul bisericii dirijat de MirceaTipei a completat mărturia închinării prin laudă. De asemenea au fost prezenți frații pastori Doru Levi Ilioi (Biserica Elim) și Ionel Borcea (biserica din Surprise). Pe fundalul unei atmosfere caracteristice prezenței dragostei – Agapé, au existat momente spirituale înălțătoare, cu nuanțe de un sentimentalism justificat, prin evocarea unor momente și trăiri caracteristice începutului. Cei mai în vârstă ai bisericii (Iosif Ianculovici, Ștefan Bardan) și mai apoi reprezentanții fiecărei generații, au reliefat certitudinea prezenței lui Dumnezeu la început și acum, în continuarea lucrării Sale. De remarcat, de asemenea un motiv de bucurie, prezența la eveniment a jurnalistului Octavian Curpaș, împreună cu familia sa. Pastorii Petru Lascău și George Botea au evocat momentele premergătoare „deschiderii” noului local: „Clădirea din Kelton Avenue, în care ne aflăm acum, a fost folosită pentru reparații de mașini și pentru vânzarea lor. Ne-am apucat de lucru imediat, și într-un timp record am reușit să amenajăm spațiul pentru a sluji bisericii noastre. Zilele acelea, din 14 noiembrie și până înainte de Crăciun, vor rămâne de neuitat pentru cei mai mulți dintre noi. Zilnic, de dimineața și până seara târziu, munca noastră ne-a sudat și mai mult, ajungând a ne considera o familie. Am devenit și mai uniți, dând astfel un nou sens numelui bisericii noastre. Așa s-a născut motto-ul bisericii: «Agapé, unde dragostea este la ea acasă». Sărbătoarea Crăciunului ne-a găsit cu lucrările terminate, cu biserica mobilată și am avut o masă de sărbători, la care au participat 170 de persoane”, a subliniat pastorul senior al bisericii, Petru Lascău. Plină de maturitate, dar și responsabilitate, și-a manifestat prezența la eveniment generația mai tânără, care prin discursurile celor patru (Marius Comariță, Bobby Lascău, Fineas Murza și Cristi Lascău), au subliniat provocarea dezvoltării și continuării, sub călăuzirea Duhului Sfânt a acestei minunate lucrări. Între cele două servicii, de dimineață și de seară, precum și în urma celui de seară, părtășia a continuat într-un mod realmente specific adevăraților români credincioși: o masă îmbelșugată, dar și apreciată, pregătită de femeile din biserica Agapé. Părtășia s-a prelungit până seara târziu. Astfel de evenimente nu pot decât să amintească de harul, bucuria și pacea care a caracterizat prima biserică descrisă în Cartea Faptele Apostolilor cap.2-37,47: „Ei lăudau pe Dumnezeu și erau plăcuți înaintea întregului norod. Și Domnul adăuga în fiecare zi, la numărul lor, pe cei ce erau mântuiți”.

Radu Oprea
Phoenix, Arizona  

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns